KOUKUTTAVA GUINNESS WORLD RECORDS 2021

guinness ennätyskirja

Lupailin joskus vinkkailla viikonloppuisin täällä blogissa sellaisista kirjoista, jotka ovat olleet meidän lasten mieleen aivan erityisesti. Tällaisia kirjoja on paljon ja niistä olen täällä kertonutkin, mutta yksi tällä hetkellä aivan ylitse muiden tulee tässä:

Guinness world records 2021

Kun esikoinen sai tämän kirjan käsiinsä, kulki se lapsen mukana seuraavat päivät ja viikot (!!!) lähes aamusta iltaan. Kirjaa on luettu aamupalapöydässä, sängyssä, autossa, olohuoneessa. Siis ihan joka paikassa, missä lapsi on kulkenutkaan. Koulussakin! (Kouluun saa usein viedä oman kirjan lukupäivänä ja tämä on ollut siellä mukana myös).

En tiedä olisiko tämä jopa kaikista luetuin kirja, mikä esikoisella on koskaan ollut! En ainakaan muista, että mitään muuta kirjaa oltaisiin luettu näin montaa viikkoa päivästä toiseen ja yhä uudelleen ja uudelleen, hah!

Enkä toisaalta ihmettelekään. Kirjahan on täynnä toinen toistaan ihmeellisempiä ja uskomattomampia ennätyksiä. Kaikenlaisten kiinnostavien, outojen (ja vähän ällöttävienkin, pisin silmämunanpullautus, pisimmät varpaankynnet jne.) ennätysten lisäksi kirjasta löytyy kyllä hurjan paljon monenlaista tietoa.

Aivan ylitse muiden taitaa kuitenkin olla lelu- ja pelisivut, joista selviää muun muassa se, että Super Mariona parhaiten tunnettu Mario on esiintynyt 225:ssä eri videopelissä! Olisitko muuten arvannut, että myydyin videopeli on Minecraft, jota on myyty 176 miljoonaa kappaletta vuodesta 2011 lähtien? Tai tiesitkö, että meidänkin esikoisen suosikkia Pokemon Go mobiilipeliä on ladattu yli MILJARDI kertaa?

guinness world records 2021
guinness world records
guinness ennätyskirja

Monia suomalaisiakin on päässyt mukaan Guinnes world records 2021 kirjaan. Toki heti ensimmäisenä mainitaan Sanna Marin, Suomen nuorin pääministeri. Mukana on myös muun muassa suurimmat häät, joihin on päässyt vain sukeltamalla ja toki myös saunomisennätys, eniten saunojia eri maista.

Kirjan lukeminen on hauskaa ajanvietettä, mutta samalla mukaan tarttuu myös hyödyllisiä ja hauskoja faktoja esimerkiksi maapallosta, eläimistä tai yhteiskunnasta.

Ja jos meidän 9-vuotiaalta esikoiselta kysytään, niin tätä kirjaa suositellaan IHAN kaikille ja kaiken ikäisille lukijoille!

Kirjan löydät esim. *Adlibrikseltä.

guinness ennätyskirja

Lisää meidän lasten lempikirjoja löydät täältä.

*mainoslinkki
Kirja saatu kustantajalta

Mukavaa päivää!