KEITTIÖN SÖPÖ SUUNNITELMA

sisustusblogi

Olen tainnut muutamasti mainitakin, että en pidä kovinkaan paljoa meidän kodin keittiöstä. Tai on siellä monta tosi kivaa ja ihanaakin asiaa, mutta siitä varsinaisesta keittiöhommelista en tykkää ollenkaan.

Tykkään siitä haaleasta minttujätskin sävystä, jolla meidän keittiön ikkunaseinä on maalattu. Tykkään myös ruokapöydästä ja sen ympärillä olevista tuoleista. Varsinkin niistä vanhoista kirppistuoleista, jotka viime kesänä maalasin. Tykkään hurjan paljon myös söpöstä nurkkauksesta, jossa on senkki ja sen yläpuolella avohyllyjä.

Vastakkaiselle seinälle jää rumat kaapistot, tasot, hellat ja muut keittiösysteemit, mutta onneksi voin istua tuossa vaaleanpunaisella tuolilla ja katsella vain tuonne söpölle seinustalle, heh.

sisustusblogi

Sen lisäksi, että keittiö (siis ne kaapit, taso ja muut härpäkkeet siellä seinällä) on mun mielestä aika ruma, on se myös epäkäytännöllinen. Meillä ei ole yhtään sellaista kunnon tilavaa kaappia esimerkiksi kuivamuonille, kattiloille ja muille keittiöjutuille. Näitä on sitten ripoteltu epäkäytännöllisesti niihin pieniin kaappeihin, joita keittiöstä löytyy.

Varsinkin niille kuivamuonille, eli kaikenlaisille jauhoille, muroille, lämpimässä säilyville kahvimaidoille ja muille olen kaivannut kunnollista tilaa, jonne ruuat saisi siististi järjestettyä.

Yhdellä seinustalla on jääkaappi ja pakastin ja niiden vieressä pari pientä (ja epäkäytännöllistä, aargh!) kaappia. Kaappien yläpuolella oli joskus vieläkin epäkäytännöllisemmät yläkaapit, jotka ollaan joskus poistettu avohyllyjen tieltä. Kun syksyllä maalattiin tämä seinä harmaaksi, poistettiin samalla ne avohyllytkin, eikä laitettu niitä enää ollenkaan takaisin. Suunnitelmissa on ollut juuri tähän kohtaan hankkia sellainen suuri kaappi niille kuivamuonille, kattiloille ja muille jutuille, sen keittiöremontin yhteydessä. Mutta kun sitä remppaa ei nyt olla aivan lähiaikoina toteuttamassa, sain ihan mielettömän kivan idean!

Keksin toissapäivänä, että TARVITSEN juuri tuohon kohtaan sellaisen söpön kaapin, josta tulee yksi keittiön ihanimmista jutuista! Muistatteko, kun joskus 2000-luvun alussa oli sellaisia mäntyisiä vitriineitä. Mietin, että sellainen olisi kiva, jos sen maalaisi söpösti (eli vaaleanpunaisella) ja laittaisi jotkut kivat vetimet. Vitriiniin saisi kivoja juttuja esille, mutta toisaalta umpinainen kaappi olisi kyllä käytännöllisempi, sillä sinne saisin ne kuivamuonat ja muut jutut ovien taakse piiloon. Kun kaapin taustalevyyn vielä tekisi reijän pistorasioille, saisi samaan kaappiin kätevästi myös kännyköiden ja muiden pienten laitteiden latauspisteen, jolloin nekään eivät olisi jatkossa pitkin keittiön tasoja lataantumassa. Nerokasta!

sisustusblogi

Ja ta-daa! Heti seuraavana päivänä bongasin Torista juuri täydellisen kaapin tähän projektiin ja nyt se odottaa tuossa olohuoneessa hiomista ja maalausta!

Ai niin, vissiin ensin täytyy kyllä keittiöstä poistaa se alakaapisto siitä kohtaa mihin tämä kaappi on tulossa ja maalata seinä sen takaa ja sivulta. Toinen seinä harmaalla ja toinen mintulla. Harmillisesti sen alakaapin alla ei ole laminaattia (AAARGH!) joten senkin varalle täytyy nyt jotain suunitella.

Olen ihan varma, että lopputuloksesta tulee aivan ihana!

sisustusblogi

Mukavaa viikonloppua!