QUESADILLA HACK

quesadilla

Olen oppinut taas viime päivinä Instagramissa kaikenlaista. Kuten esimerkiksi taittelemaan quesadillat aivan uudella tavalla!

Olen tehnyt quesadillat aikaisemmin niin, että olen laittanut kahden tortillalätyn väliin täytteitä, paistanut pannulla ja sen jälkeen leikannut neljään osaan.

Tässä uudessa ja nerokkaassa tavassa tortillalättyyn tehdään viilto, jonka avulla yhden lätyn saa taiteltua kätevästi quesadillaksi ja samalla yhteen quesadillaan saa näppärästi erilaisia täytteitä eri kerroksiin.

Quesadillan väliin voi laittaa melkein mitä vaan, mutta ainakin mun quesadillasta täytyy löytyä juustoa ja chiliä ja aika usein laitan sinne myös kanaa. Tällä kertaa mulla oli täytteenä paprika-chilituorejuustoa, jota levitin koko tortillaletulle. Yhteen lohkoon laitoin juustoraastetta, yhteen kypsiä fajitasmaustettuja kanasuikaleita ja yhteen jalapenoja. Sitten vain koko homma taitellaan kasaan ja paistetaan kuumalla pannulla lämpimäksi ja pinnalta rapeaksi. Nam!

quesadilla hack
quesadilla hack
quesadilla hack

En ollut tehnyt quesadilloja kesän jälkeen varmaan kertaakaan, mutta tän uuden loistavan vinkin myötä näitä on syöty meillä aika usein iltapalaksi (välillä koko perheen kanssa, välillä ollaan paistettu quesadillat meille aikuisille, kun lapset ovat menneet jo nukkumaan) ja joskus ollaan taiottu quesadillat nopeaksi lounaaksi.

Lapsille ollaan laitettu väliin vähän erilaisia täytteitä (kukaan lapsista ei meillä tykkää tulisesta), yleensä jotain mietoa tuorejuustoa, juustoraastetta ja leikkelekinkkua. Näistähän saa tehtyä just jokaiselle sopivia, kun valitsee täytteet kunkin omien mieltymysten mukaan.

Tässä siis kiva vinkki vaikka viikonlopun herkutteluihin, jos jollain on vielä quesadilla hack testaamatta!

Quesadillat

  • Tortillalättyjä

Täytteeksi esim.

  • Maustettua tuorejuustoa
  • Juustoraastetta
  • Kypsiä maustettuja kanasuikaleita
  • Jalapenoa

Tee tortillalättyyn viilto, jonka avulla saat taiteltua lätyn neljään osaan. Voitele koko lätty tuorejuustolla ja laita täytteitä kolmeen osioon (ekan osion voi jättää tyhjäksi, niin lätty on helpompi taitella). Taittele lätty kasaan ja paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä niin, että pinnasta tulee rapea ja quesadilla on sisältä lämmin. Varoitus: Näihin jää koukkuun!

quesadilla hack

Mukavaa viikonloppua!