3 x HELPPO SMOOTHIE

Ostoskeskuksen käytävän varrelta ohikulkumatkalla napatut smoothiet on kyllä aina hyvä idea, mutta tällä meidän poppoolla kierroksesta kylmiä juomia saa pulittaa yli 30 euroa. Ja täytyy myöntää, että se kyllä vähän kirpaisee joka kerta.

Niinpä nerokkaasti keksin, että voidaan leikkiä smoothiebaaria meillä kotona!

Ollaan kyllä muutenkin tavattu tehdä smoothieita, mutta olen laittanut niihin yleensä myös jotain (kaura)jugurttia ja (kaura)maitoa ja tällä kertaa halusin tehdä enemmän smoothiebaarityyppisiä smoothieita vain hedelmistä, marjoista ja hedelmämehuista. Ja nimetä nämä tietenkin kuin oikeassa smoothiebaarissa konsanaan!

En onneksi ollut ainoa, kuka tästä leikistä oli innoissaan, vaan lapset kyllä innoissaan ovat hörppineet kotitekoisia smoothieita. Jopa esikoinen, vannoutunut Jungle Juice bar -fani, oli sitä mieltä että hyviä on, mutta antoi kyllä myös kritiikkiä siitä, ettei näissä missään ollut passionhedelmää. Onneksi tätä menua voi jatkaa loputtomiin (ja laittaa sitä passionhedelmää johonkin mukaan myös), tässä alkuun nyt kuitenkin nämä kolme helppoa ja herkullista smoothieta.

Mutta astukaa nyt ihmeessä peremmälle! Maistuisiko Apinan hönkäys, vai olisiko kenties Tukaanin tervehdys enemmän mieleen?

ananassmoothie

APINAN HÖNKÄYS

 • Mango
 • Ananas
 • Banaani
 • Appelsiinimehu

Mango ja ananas on mun mielestä kumpikin melko työläitä kuoria ja pilkkoa. Siis jos nyt vertaa vaikka johonkin perus banaaniin, jonka kuorii ja pilkkoo sekunnissa. Niinpä syödään tuoreet mangot ja ananakset mieluiten sellaisenaan ja näihin smoothieihin voi käyttää näppärästi kaupan pakastealtaasta löytyviä mangokuutioita, sekä perinteisiä tölkkiananaksia. Näin myös aineksia on helppo pitää aina valmiina! 

Pakastetut mangokuutiot, tölkkiananakset, pilkottu banaani ja sopiva loraus appelsiinimehua blenderiin ja ta-daa, valmista tuli!

mansikkasmoothie

LAISKIAISEN PÄIVÄUNI

 • Mansikka
 • Mustikka
 • Banaani
 • Karpalo
 • Omenamehu

Monella ehkä onkin mansikoita ja mustikoita pakkasessa, mutta jos ei ole, niin niitäkin löytyy kauppojen pakastealtaista. Rainbowlla on jopa valmis pakastealtaasta löytyvä smoothiesekoitus, jossa on mansikka, mustikka ja banaani kaikki valmiina, eli lisäksi tarvitaan vain omenamehu (ja karpalot)!

Karpalon tilalle käy varmasti hyvin myös vaikka jokin herukka tai puolukka.

mangosmoothie

TUKAANIN TERVEHDYS

 • Mango
 • Banaani
 • Omena
 • Omenamehu

Mä pakastin syksyllä omenakuutioita mm. omenahyvettä varten (ah, niin ihanaa!) ja käytin noita pakastettuja omenakuutioita myös tähän smoothieen. Tuore omena toimii ehkä myös, tai sitten smoothien voi tehdä vain mangokuutioista, banaanista ja omenamehusta. Ihanaa varmasti niinkin.

Tällaisia simppeleitä smoothieita täällä meidän kotikeittiön smoothiebaarissa. Ja nää on kyllä niin superhelppoja ja nopeita pyöräyttää pakastehedelmistä ja -marjoista, banaaneista ja hedelmämehuista. Hauskaa vaihtelua muuten saa, jos jättää smoothien vähän paksummaksi ja tarjoilee sen kulhosta myslin kanssa!

Aurinkoista päivää!