JOTAIN UUTTA JA IHANAA OLOHUONEESEEN

Mulla on itselleni sellainen sisustussääntö, ettei meillä saa olla yhtään valkoista seinää. (No ihan en ole tätä noudattanut, sillä joitain yksittäisiä valkoisia seiniä kyllä löytyy, hah). Meillä on paljon valkoisia kalusteita ja mun mielestä valkoiset kalusteet tulevat paremmin esiin ja näyttävät kauniimmilta, kun niiden taustalla oleva seinä on jonkin muun värinen kuin valkoinen. Eteisen yksi seinä on kuin mansikkapirtelö ja keittiössä ikkunaseinä on maalattu minttujäätelön väriseksi. Mutta muuten meillä on useimmat seinät maalattu neutraalin harmaiksi. Mun oma värimaailma on valko-harmaa-pastellinen. Rakastan juuri näitä sävyjä!

Mutta aivan samoin kuin en pidä valkoisista kalusteista valkoista seinää vasten, on mun mielestä meidän harmaa sohva näyttänyt vähän tylsältä harmaata seinää vasten. Aikaisemmin meillä oli harmaan seinän edessä vaaleanpunainen sohva, mutta kun päivitettiin sohva jättimäiseen kuuden hengen sohvaan, ei väriä voinut valita, sillä sohva ostettiin käytettynä Torista. Niinpä päätin ratkaista asian laittamalla jotain tuolle tyhjälle, isolle, harmaalle seinälle.

olohuone taulukollaasi

Ensin mietin jotain suurta taulua. Koitin jopa maalata sellaista itsekin, sillä miten vaikeaa muka voisi olla maalata abstrakti värikäs taulu? No, aika vaikeaa. Taulusta tuli kamala!

Mietin myös jotain ryijyä, mutta kaikki olemassa olevat ryijyt olivat aivan toista värimaailmaa meidän kodin kanssa. Ehkä sellaisen olisi voinut teettää, samoin kuin sen ison taulunkin.

Mutta sitten sain päähäni ajatuksen taulukollaasista, enkä enää miettinyt mitään muita vaihtoehtoja! Toki ensin mietin onko tällainen taulukollaasi olohuoneessa vähän hassu. Että pitäisikö seinällä olla jotain vähän vakavampaa ja aikuismaisempaa. Mutta sekunnin pohtimisen jälkeen päätin, että tällainen sopivan hassu ja ihanan värinen kollaasi on juuri eniten meidän tyylinen ja meidän kotiin sopiva. Vähän hassuahan täällä kaikki muutenkin on.

taulukollaasi

Selailin printtejä muutamasta eri verkkokaupasta ja ihastuin heti tuohon ihanan väriseen Frida-printtiin. Sen halusin keskelle ja tuon printin ja meidän kodin värimaailmaan mätsäten valitsin sitten muut printit.

Kohta mallailinkin taulukollaasia meidän olohuoneen lattialla ja mies sitten ystävällisesti toteutti jälleen mun vision ja nakutteli taulut seinälle. Ja ai että miten ihana tuosta seinästä tuli!

printtikollaasi

Sohvan vastakkaisella seinällä meillä on vastaavanlaiset (mutta isommat) taulukollaasit, mutta niissä kehyksissä on valokuvia. Tällaisia printtejä (tai mitään tauluja) meillä ei ole ollutkaan seinillä ollenkaan. Vaan nyt kyllä tekisi mieli hankkia jonkinlainen taulu myös makuuhuoneeseen ja keittiön seinällekin sopisi mainiosti pieni kolmen taulun kollaasi, heh.

(Ja kun näistä jo Instagramin puolella kyseltiin, niin nämä printit Poster Storesta ja Deseniolta ja kehykset Rustasta)

taulukollaasi

Mukavaa viikkoa!