KOKEMUKSIA MICROPIGMENNOINNEISTA

Mainos: Alisa Microblanding & Mictopigmentointi

Haaveilin VUOSIA kulmien pigmennoinnista. Ihastelin toisten kauniin muotoisia kulmia ja haaveilin, että mullakin olisi sellaiset. Aamuisin meikkasin kulmani kulmakynän ja puuterimaisen kulmavärin avulla ja haaveilin helpommista aamuista, jolloin mun ei tarvitsisi alusta asti piirtää kulmia esiin. Pigmentointi kuitenkin vähän jännitti, sillä mietin tulisiko niistä varmasti hyvät!

Kerran taas googlailin ja selasin Instagramia ja koitin löytää juuri mulle sopivaa pigmentoijaa. Ja sitten bongasin Alisan! Alisan työnjälki vastasi juuri omia toiveitani ja kun kuulin, että Alisa myös kouluttaa muita pigmentoijia, vakuutuin lopullisesti.

Microblading vai puuterikulmat?

Vihdoin ”uskalsin” varata ajan ja saisin ihanat kulmat! Ennen pigmentointia Alisa mittasi, suunnitteli ja piirsi kulmat. Niitä katseltiin yhdessä, joitain kohtia muutettiin ja piirrettiin uudelleen. Vasta kun kulmat miellyttivät aivan täysin, alettiin niitä pigmentoimaan. Mulla oli toiveissa meikkimäinen, mutta kuitenkin luonnollinen lopputulos ja sain juuri sellaiset kulmat kuin olin toivonutkin. Niistä tuli ihanat! Itse pigmentointi ei sattunut ollenkaan, vaan tuntui lähinnä pieneltä raapimiselta.

Olen niin iloinen ja onnellinen, että päätin vuosien jälkeen toteuttaa haaveeni kulmien pigmennoinnista! Mun arkea nämä ovat helpottaneet aivan hurjasti ja pidän kovasti myös siitä, että kulmissani on nyt kaunis muoto ilman meikkiäkin. Ihastuin kulmiin niin paljon, että halusin myös eyeliner- ja huulipigmennoinnit!

Mä olin haaveillut kulmista niin monen vuoden ajan, että olin ehtinyt miettiä tarkkaan senkin, haluanko microblading- vai puuterikulmat. Microbladingissa kulmiin pigmentoidaan luonnollisen näköisiä ”karvoja”, joten tämäkin olisi ollut hyvä vaihtoehto, kun omista kulmistani ”puuttui” monesta kohtaa karvoja. Tiesin kuitenkin jo pitkään, että haluan nimenomaan puuterikulmat. Nämä ovat varmasti makuasioita, eikä näistä edes tarvitse tietää itse etukäteen, sillä kulmat suunnitellaan aina huolellisesti ennen kuin mitään pigmentoidaan. Mä itse ihastuin nimenomaan puuterikulmiin, joista voi tehdä kauniin meikkimäiset, mutta kuitenkin luonnolliset. Sellaiset oli nimenomaan mun toiveissa.

Alekoodi pigmentointeihin!

Alta löydät kuvia ja lisää omia kokemuksiani pigmennoinneista, mutta sitä ennen kerron, että sain Alisalta aivan huipun alekoodin teille jaettavaksi! Koodilla ANNIKA15 saat marraskuun aikana Microblading ja Micropigmennoinnit -15% alennuksella! Ale on voimassa Tampereen hoitolassa. Ja jos sopivaa aikaa ei enää marraskuulle löydy tai olet muuten suunnitellut ottavasi pigmennoinnit vaikka vasta esim. ensi keväänä, niin sama alekoodi käy myös marraskuun aikana ostettuihin lahjakortteihin! (Lahjakortti voimassa 11/23 saakka). Kannattaa siis hyödyntää, sillä tällaista alea on harvoin tarjolla!

micropigmentointi

Yllä ja alla näkyvissä kuvissa on eyeliner-pigmennoinnit juuri vahvistettu ja samalla kulmiin lisätty väriä. Aquarelle-huulet ovat jo näissä kuvissa parantuneet. Näissä kuvissa mulla ei ole mitään kulma-, silmä- tai huulimeikkiä! Ainoastaan peitevoidetta silmien alla ja meikkivoidetta iholla.

Pigmentoitavat alueet käsitellään aina kahteen kertaan. Ensimmäisen pigmentointikerran jälkeen väriä lähtee aika paljon, ja toinen käsittelykerta on yleensä 1-3 kuukauden päästä ensimmäisestä kerrasta. Myös toisen kerran jälkeen väriä lähtee jonkin verran, mutta ei enää niin paljon kuin ensimmäisen kerran jälkeen. Esimerkiksi mun kulmat ovat näistä kuvista hieman vaalentuneet, mikä kuuluu asiaan. Kulmat näyttävät juuri pigmennoinnin jälkeen aina tummemmilta kuin mitä ne tulevat olemaan.

Eyeliner pigmentointi

Silmänrajausten pigmentointi tuntui vähän samanlaiselta raapimiselta kuin kulmienkin teko, mutta joissain kohdissa pigmentointi myös vähän kutitti ja aivastutti! Tämäkään ei kuitenkaan mielestäni sattunut ollenkaan. Olen tykännyt näistä eyeliner-pigmennoinneista aivan älyttömän paljon! Aikaisemmin tein rajaukset geelimäisellä rajausvärillä ja siveltimellä useasti viikossa, ainakin, jos oli jotain menoa tiedossa. On ollut ihanan helppoa, kun rajaukset ovat silmissä valmiina! En kuitenkaan halua näyttää meikittä meikatulta, vaan luonnolliselta, joten halusin ohuet rajaukset silmiin. Mutta näitähän voi tehdä lähes vaikka minkälaisia! Leveämpiä, ulkonurkasta nousevia, varjostuksella ja vaikka mitä. Näistä ei onneksi itse tarvitse tietää mitään, sillä kaikki pigmennoinnit suunnitellaan yhdessä tekijän kanssa ennen kuin mitään aletaan pigmentoimaan.

eyeliner pigmentointi

Alla olevat kuvat on otettu noin viikko edellisten jälkeen, eli tässä kaikki pigmennoinnit ovat jo parantuneet.

Aquarelle lips, eli huulten pigmentointi

Huulissa mulla on Aquarelle-pigmentointi, eli kevyt läpikuultava väri. Huuliakin voi pigmentoida eri tavoin. Yhdessä Alisan kanssa suunniteltiin miten huuleni pigmentoidaan. Haluanko selkeää vai luonnollisempaa rajausta, läpikuultavaa vai peittävämpää väriä jne. Katseltiin myös kuvia Alisan pigmentoimista huulista, valittiin oikeaa sävyä jne. Huulista tuli juuri sellaiset kuin toivoinkin, aivan ihanat! Luonnollinen, kevyt sävy ja huoliteltu ilme. Huulten pigmentointi tuntui eniten. Huuliin levitettiin ensin puuduttava voide, ja voidetta lisättiin tarvittaessa. Tämäkään ei varsinaisesti sattunut, mutta joissain kohdissa tuntui vähän ikävälle. Siedettävälle kuitenkin ja hyvillä mielin menin vahvistuskäynnillekin. Ensimmäisen käsittelykerran yhteydessä mun huulet turposivat jonkin verran, mutta turvotus laski nopeasti, jo saman illan aikana. Toisella kerralla mun huulet eivät turvonneet ollenkaan.

Pidän siitä miten huolitellun ilmeen pigmennoinnit antavat silloinkin, kun kasvoilla ei ole mitään meikkiä! Ja toki myös siitä, miten aamut ovat helpottuneet pigmentointien myötä. Mun arkimeikki on nykyään superhelppo ja nopea. Silmien alle peitevoidetta ja iholle meikkivoide. Vähän poskipunaa ja luomille neutraalin väristä luomiväriä. Kulmien sävyä vahvistan vähän puuterimaisella kulmavärillä, mitään muuta kulmille ei tarvitse tehdä, sillä kaunis muoto on niissä nyt valmiina! Ripsiin ripsaria ja meikki on valmis! Olen ollut aina tosi laiska käyttämään huulipunaa, mutta huulikiiltoja olen käyttänyt. Nyt niillekään ei ole ollut tarvetta, kun huulissa on kevyt ja kaunis sävy jo valmiina! Näissä kuvissa mulla on huulissa väritön huulirasva ja siksi huulissa kiilto. Ilman huulirasvaa huulet ovat mattapintaiset, mutta kaunis sävy toki näkyvissä silloinkin.

huulien pigmentointi

Mun Instagram-profiilista löytyy ”kauneus” -kohokohta, jonne olen tallentanut kuvia eri pigmentointien jälkeen. Sieltä löytyy myös kulmien lähtötilanne, joka oli kyllä aika SOS!

Osalla on kaunis muoto kulmissa jo luonnostaan, osa saa kulmansa kauniiksi nyppimällä ne muotoon ja ottamalla ehkä kestovärjäyksen. Jollekin voi riittää viimeistely kulmakynällä, joku tykkää kulmistaan sellaisenaan, eikä kaipaa niihin edes meikkiä. Ja sitten on meitä, keille pigmentointi tuo oikeasti aivan hurjan suuren avun ja ilon omiin arkirutiineihin ja ulkonäköön. Mun omat kulmat ovat olleet tosi huomaamattomat, eikä niissä ole luonnostaan kaunista muotoa (eikä niihin saanut sellaista nyppimälläkään, sillä kulmakarvoja vaan ei ollut tarpeeksi oikeissa kohdissa) ja silmäni ovat näyttäneet väsyneiltä ilman meikkiä. Multa onkin usein kysytty olenko kipeä, jos olen ollut meikittä! Olen niin iloinen siitä, miten pirteältä ja huolitellulta, mutta kuitenkin luonnolliselta näytän nykyään silloinkin, kun en ole meikannut ollenkaan.

Jos sä päädyt Alisan pigmentoivaksi (voin suositella aivan 100%!), niin muista hyödyntää alekoodia ANNIKA15, jolla saat -15% alen tämän kuun ajan. Eli alen saat marraskuun aikana tehdyistä Microblading ja Micropigmennoinneista (Tampereen hoitolassa), sekä marraskuun aikana ostetuista lahjakorteista (lahjakortti voimassa 11/23 asti). Ajan voit varata täältä.

Kuvia Alisan tekemistä töistä löydät esim. Instagramista @alisa_microblading_pmu_trainer.

Jos haluat kuulla lisää kokemuksia, joita en tähän nyt hoksannut kertoa, niin laita vaikka Instagramin puolella (@annikakarkkipurkki) viestiä tai jätä kommentti blogin kommenttikenttään!

kulmien pigmentointi

Oletko sä haaveillut tai suunnitellut ottavasi pigmentointeja?