KEVÄÄN IHANIMMAT JA INHOKIT

Rakastan kevättä! Pidän kyllä oikeastaan kaikista vuodenajoista silloin, kun ne ovat alkamassa. Alkukesä on ihanaa aikaa, kun koko tuleva kuuma ja aurinkoinen kesä on vasta edessä! Alkusyksyn värikkyys on superkaunista ja synkän marraskuun jälkeen alkavaa lumista talvea ei oikein malttaisi edes odottaa.

Mutta tässä keväässä on kuitenkin jotain erityistä. Tämä on vähän kuin vuodenvaihde tai maanantai (olenko muuten ainoa, kenen lempipäivä on maanantai? Toinen lemppari on kyllä perjantai, mutta maantait on ihania!), sellainen uuden alku, jolloin kaikki on mahdollista.

Keväässä ihaninta on mun mielestä…

Värit! Joka kevät näihin aikoihin ilmestyy kauppojen hyllyille kaikkea pastellisävyistä. RAKASTAN pastellivärejä ja värit on mulle muutenkin supertärkeitä (vähän kuin ilma tai ruoka, en voisi elää ilman!), joten tää kevät on värien suhteen mulle aivan superkivaa aikaa. Kaikki sisustushankinnat mun kannattaakin tehdä aina keväisin, kun valikoima on meidän kodin kannalta parhaimmillaan.

Lämpö. Ai että miten ihanasti aurinko jo lämmittää! Ja SILTI olen monta kertaa lähtenyt vielä kevyttoppatakissa ulkoilemaan, kun en vaan millään ole meinannut uskoa, että ulkona ihan oikesti jo tarkenee kevätkamppeilla.

VALO! Tää on kyllä yksi kevään parhaimmista asioista! Kestäisin vaikka kuinka kovaa pakkasta (vaikka en edes siedä kylmää), mutta se talven pimeys vie musta kaiken energian. Eihän silloin edes näe mitään!

Kesäsuunnitelmat. Meillä ei ole vielä mitään suunnitelmia tulevalle kesälle, enkä nyt oikeastaan tiedä onko se ihanaa vai inhottavaa. Tai on meillä joitain suunnitelmia (esim. black fridaysta ostettuja lippuja kivoihin kesäkohteisiin, joku on menossa leirille, yksi kesäkerhoon jne), mutta sellainen THE kesäsuunnitelma vielä puuttuu. Olisi IHANAA lähteä jonnekin matkalle, mutta en tiedä vielä onko se aikatauluhommien takia mahdollista. Katsotaan!

Terassikausi. Omakotitaloasumisen parhaita puolia on oma terassi (ja tietty piha), enkä malttaisi odottaa, että saadaan kalusteet terassille ja talvella alennusmyynnistä ostettu pizzauuni käyttöön. Ehkä mun kesäsuunnitelma onkin istua terassilla ja syödä pizzaa.

Ulkoilu. Ulkoilen toki läpi vuoden, mutta kyllä vaan näin keväällä tulee oltua paljon enemmän ulkona kuin talvella. Lenkit ovat pidentyneet, kahvit juotu jo ulkorappusilla istuskellen (koska ne terassikamat vieläkin kasaamatta) ja tietenkin lasten kanssa on paljon mukavampi olla ulkona, kun siellä on lämmintä ja valoisaa.

Tsemppi. En tiedä mikä kevättaika sen saa aikaan, mutta ainakin mulle tulee keväisin ihana tsemppi panostaa omaan hyvinvointiin (tai ehkä se on vain se, kun huomaa, että polkupyörällä ajo onkin yllättävän raskasta, kun talven aikana KAIKKI voima on jotenkin jännästi haihtunut reisistä). Haluan aloittaa (TAAS, kuten joka kevät) juoksuharrastuksen, lopettaa sokerinsyönnin (kohta jo kaksi viikkoa takana!), välttää turhia hiilareita (no tää on jo liian vaikeaa mulle) ja tehdä kaikkea muuta terveellistä.

Ja ne inhokit…

Katupöly. Aargh miten ärsyttävää on kävellä kaduilla, kun hampaissa narsuu hiekka.

Siitepöly. Tämä on varmasti jokaisen siitepölyallergikon kammotusaikaa, vaikka muuten kevät mukava onkin.

Nuhruisuus. Ainakin musta tuntuu, että olen jotenkin ihan nuhruinen talven jäljiltä. Olen kyllä kosteuttanut ihoani, käyttänyt seerumeita, käynyt säännöllisesti kynsihuolloissa ja vaikka mitä, mutta silti kaipaan jotan kevätfreesausta. Varasinkin juuri kasvohoidon, jalkahoidon, ripsien kestotaivutuksen ja kulmien laminoinnin. Katsotaan onko olo freesimpi näiden jälkeen. Parasta kyllä olisi olla, hah!

maljakko kala

Kivaa viikkoa!