OLKALAUKKUJA VAI OSAKKEITA

marimekko laukku

Joskus vuosia sitten sain mieheltä usein syntymäpäivä- tai joululahjaksi koruja. Katselin juuri eilen korulaatikkoani, ja ensimmäiseen mieheltä lahjaksi saamaani koruun on kaiverrettu vuosi 1998! Ihania muistoja korulaatikko täynnä, mutta viime vuosina meillä ei ole ollut tapana ostaa toisillemme yllärilahjoja, vaan ollaan ostettu lahjaksi jotain sellaista, jota toinen erityisesti toivoo. Ei ehkä kovin romanttista, mutta järkevää, hah!

Kun mies äitienpäivän alla kyseli mitä toivoisin lahjaksi, tiesin heti. Laukun! Kuulostaa ehkä uskomattomalle, mutta olen ostanut viimeksi nahkaisen käsilaukun noin kymmenen vuotta sitten lomamatkalta! Oi kyllä! Tuota laukkua käytin ahkerasti vuosien ajan (ja se on kyllä edelleen tallessa) ja sen jälkeen olen ostanut muistaakseni vain Papun kangaslaukun, sellaisen kädessä roikotettavan ja pari vuotta sitten toivoin mieheltä joululahjaksi Marimekon kankaista Billie-vyölaukkua, jota olen siitä lähtien käyttänyt käsilaukkuna.

En siis todellakaan ole mikään ahkera käsilaukkujen ostaja! Mitään superkallista merkkikäsilaukkua en koskaan malttaisi ostaa, vaan silloin harvoin, jos jostain syystä ylimääräinen raha polttelee tilillä (tapahtuu todella harvoin, haha!) ostan mieluummin osakkeita!

Ehkä oli siis aikakin päivittää käsilaukkutilannetta!

marimekko laukku
marimekko laukku

Olen ihastellut niitä supersuosittuja Marimekon Gratha-laukkuja muiden päällä, mutta en ole ollenkaan halunnut sellaista itselleni. Laukku itsessään näyttää kyllä tosi kauniille ja juuri näppärän kokoiselle, mutta en pidä ollenkaan siitä mustasta hihnasta, jossa Marimekon logo on valkoisella. En tiedä saisiko laukkuun ostettua erikseen toisenlaista hihnaa, mutta ehkä se Gratha kuitenkaan ei olisi ollut IHAN mun juttu.

Olen yrittänyt katsella muilta merkeiltä vastaavaa laukkua, mutta jokaisessa, jonka olen löytänyt, on ollut kapea hihna ja halusin laukkuun nimenomaan leveän olkahihnan.

Ja sitten löysin sen oikean! Marimekon Joutuisa-laukku täytti mun KAIKKI laukkukriteerit: se on IHANA, se on VAALEANPUNAINEN, se on tyyliltään vähän grathamainen, mutta ihanampi! Siinä on leveä hihna, mutta Marimekon logo on mustalla, joten se ei erotu ollenkaan, ellei katso tarkkaan!

Niin me sitten lähdettiin äitienpäiväpizzalle miehen ja lasten kanssa ja käytiin samalla reissulla ostamassa mulle ihanin laukkulahja aikoihin!

Laukkuun mahtuu juuri lompakko ja kaksi kännykkää (mulla on usein työpuhelin mukana) ja jotain pientä, kuten huulirasva, avaimet jne. Silloin kun mukana on kannettava koko omaisuus, on valittava toinen laukku (eli se Billie-vyölaukku, se vetää sisäänsä aivan uskomattoman määrän tavaraa, hah), mutta sellaiseen tavalliseen arkikäyttöön (ja miksei myös juhliin!) tämä laukku on juuri sopivan kokoinen. Ja ai että miten ihana se onkaan!

marimekko joutuisa
marimekko joutuisa

Kivaa päivää!