IHAN HASSU MAALAUSIDEA – TAAS KERRAN!

Meidän makuuhuoneesta päin katsottuna meidän olohuone on mun mielestä aika söpö. Jos oltaisiin ostettu sohva uutena huonekaluliikkeestä, oltaisiin varmasti valittu joku toinen väri, mutta sohva on Tori-löytö, joten kankaan väri on juuri se mikä sohvassa sattui olemaan. Sohvan takana olevalla seinällä harmaa (Teknoksen ihana neutraali harmaa, jonka sävykoodia en nyt just muista) on meidän kodin seinien yleisväri ja tykkään kyllä siitä tosi paljon. Se ei taita siniseen tai vihreään, kuten monet harmaat taittavat ja tämä sävy sopii täydellisesti yhteen meidän kodin karkkisävyjen kanssa. Harmaa seinä ja harmaa sohva yhdessä olisivat kyllä sellaisenaan aika tylsän näköiset, mutta muulla sisustuksella ollaan saatu tästä kohdasta niin söpö, että näkymä on yksi mun lemppareista meidän kodissa.

sisustusblogi

Sitten jos kääntyykin katsomaan olohuoneesta meidän makuuhuonetta, on tämäkin näkymä kyllä ihan kiva, mutta JOTAIN söpöä ja vähän hassua juttua olen tähän kaivannut. Meidän vanhempien makuuhuone siirtyy remontin yhteydessä muualle ja nykyisestä makuuhuoneesta tulee tv-huone/vierashuone/pelihuone. Värimaailmaa ei olla vielä edes mietitty, mutta veikkaan, että jotain meidän tyylistä suloisen sinistä tai vihreää ehkäpä. Tai sitten seinät jäävät tuollaisiksi harmaiksi, jollaiset ne nytkin ovat. Olohuoneesta katsottuna pariovien viereiset seinät ovat harmaat ja molemmin puolin on valokuvakollaasit, joita rakastan! Niille seinille ei siis tehdä mitään.

perheblogi
Tämä on aika vanha kuva, mutta suurinpiirtein tällainen näkymä on tälläkin hetkellä. Oikeastaan vain taulu sängyn yläpuolelta puuttuu kuvasta

JOTAIN tähän silti kaipaan ja sitten sain idean, joka on PAKKO toteuttaa! Haluan maalata nuo pariovet vaaleanpunaisiksi (sama Tikkurilan Pirtelö, jolla meidän eteisen seinäkin on maalattu)! En ehkä kestä miten ihana lopputuloksesta täytyy tulla!

Onneksi idea oli miehenkin mielestä kiva (huh!), mutta mies oli vähän epäileväinen sen suhteen saako tuollaisia väliovia maalattua nätisti. Ettei lopputulos ole kamala räpellys, joka on karmeita valumia ja epätasaisuuksia täynnä. Se on tietty mahdollista myös. Ovet voisi viedä jonnekin liikkeeseen ruiskumaalattavaksi, mutta se kuulostaa kamalan kalliilta (ei olla kyllä kysyttykään hintoja), enkä toisaalta kaipaakaan teollisen näköistä lopputulosta. Haluan myös pitää nämä sisustusideani maltillisen hintaisina, sellaisina pikkurahan diy-juttuina. Toki siistiltä ja nätiltä täytyisi näyttää.

Niinpä sain TOISENKIN idean! Voisin eka harjoitusmaalailla jonkin muun vähän helpomman (ja vähän vähemmän näkyvällä paikalla olevan) oven. Ihan sellaisen tavallisen välioven, jossa ei ole noita ikkunoita. Oikeastaan meiden eteisessä, josta on kulku kolmeen lastenhuoneeseen, onkin yksi ovi, joka suorastaan huutaa itseensä lilaa väriä! Jos siitä tulee tosi hyvä, uskallan varmasti ottaa nuo pariovetkin käsittelyyn. Ja jos siitä harjoitusovesta tuleekin ihan kamala, unohdan ehkä koko idean niistä vaaleanpunaisista pariovista (en ehkä silti pääse yli niistä!).

Kävin vähän Pinterestissä selailemassa ja löysin paljon värikkäitä ulko-ovia, mutta muutamia maalattuja väliovia myös, joten on joku muukin niiden kanssa onnistunut! Arvatkaa onko meille tulossa värikäs ulko-ovikin sitten aikanaan, hah!

Mitäs luulette, onko mun projekti hitti vai huti?