NÄIN MAALAAT VÄLIOVEN – SIITÄ TULI IHANA!

Muistatteko, kun sain idean olohuoneen ja makuuhuoneen välisten pariovien maalaamisesta? Tällaisten ”nykyaikaisten” väliovien maalaaminen vähän mietitytti, koska väliovet eivät ole puuta, joka olisi helppo maalata, vaan jotain mitä lie kuitulevyä, jossa on maalipinta päällä. En kuitenkaan halunnut luopua ajatuksesta, vaan päätin ensin harjoitusmaalata jonkun vähän vähemmän näkyvällä paikalla olevan oven.

Meidän eteisessä on kolme ovea lastenhuoneisiin. Yksi seinä on maalattu vaaleanpunaiseksi, joten sillä seinällä olevat ovet halusin jättää valkoisiksi. Viereinen seinä on valkoinen (tämä on myöhemmin tarkoitus maalata harmaaksi), joten sillä seinällä olevan oven halusin maalata lilalla maalilla.

välioven maalaaminen

Instagramin puolella pyydettiin maalausohjeita ja lupasin jakaa ne, jos ovesta tulisi hyvä. Ja siitä tuli ihana!

Joten tässä täysin amatöörimäiset maalausohjeet välioven maalaamiseen. Googlailin ensin vinkkejä (joten olen oikeastaan jo melkein ammattilainen) ja kyselin paikallisesta maalausliikkeestä vielä ammattilaisen vinkit samalla, kun ostin maalaustarvikkeet.

VÄLIOVEN MAALAAMINEN

Hanki ensin välineet:

Tarvitset Maalipesun (mulla Rensa super maalipesu), jonkun karhean asian (karhunkieli tms, omani ostin maalausliikkeestä enkä muista mikä sen nimi on. Ei kuitenkaan hiomapaperi, se olisi liian karkea). Hiomahuopa! Se se olikin! Pohjamaalin (mulla Teknoksen Futura aqua primer), Kalustemaalin (mulla Teknoksen aqua puolikiiltävä Tikkurilan Menuetilla sävytettynä) ja laadukkaan siveltimen ja kalustetelan (mulla joku kallis maali-/lakkasivellin ja huopatela).

Tee pohjatyöt:

Pyyhi ovi kostealla rätillä, pese maalipesulla ja hio sillä karhealla asialla. Tai sitten ensin hio ja sen jälkeen pese maalipesulla, en kyllä yhtään tiedä kummin päin kuuluisi tehdä, mä pesin ensin maalipesulla ja hioin sitten (ja toki pyyhin hiontapölyt vielä kostealla rätillä).

Maalaa ovi pohjamaalilla. Turhaudu siihen, ettet ottanut pohjamaalia sävytettynä (miksi??). Maalaa valkoista ovea valkoisella pohjamaalilla ja arvaile oletko varmasti pohjamaalannut joka kohdan. Noudata purkissa annettuja kuivumisaikoja ja pohjamaalaa myöhemmin toinen puoli.

Nyt maalaamaan!

Nyt voit aukaista sen sävytyn maalipurkin, jossa se IHANAN värinen maali odottaa. Kun on aika maalata oven reunat, eli ne kohdat, joihin mm. saranat tai lukko tulevat, hätäänny siitä, että muistitkohan sittenkään edes hioa näitä kohtia! Ainakaan maali ei tunnu tarttuvan näihin niin hyvin kuin muualle. Luota siihen, että hyvä siitä kuitenkin tulee, muutakaan et tässä vaiheessa oikein voi. Noudata taas kuivumisaikoja, maalaa ovi molemmin puolin ja uudestaan ja uudestaan. Mä maalasin sävytetyllä kalustemaalilla kahteen kertaan.

Ihastele lopputulosta!

Kuvaa ovea (ja prosessia matkan varrella) esim. Instagramiin ja toivo, ettei kukaan kyllästy samana toistuvaan sisältöön. Ihastele ovea, sillä se on IHANA! Sitten vaan ovi paikolleen ja voitkin nyt bongata kaikki ne kohdat, jotka maalasit vähän huonosti. Onneksi maalia on vielä jäljellä, niin voit kyllä vielä korjata virheesi. Sitten joskus kun jaksat.

Ja ta-daa, nyt sinulla on ehkä maailman ihanin ovi!

värikäs koti

lila väliovi

Rakastan tätä uutta näkymää, joka on vastassa, kun ulko-ovesta astuu meille sisälle! Juuri sopivan hassu, söpö ja ihana! Joskus myöhemmin on tarkoitus maalata tuo valkoinen seinä samalla harmaalla, jolla suurin osa meidän kodin seinistä on maalattu ja oven vasemmalla puolella oleva vaatekaapisto lähtee tuosta pois. Tykkään monista asioista meidän kodissa, mutta tuon tumman lattian olen mielelläni piilottanut mattojen alle. Nyt se alkaa tulla tiensä päähän (huh!), joten jossain vaiheessa on myös tarkoitus vaihtaa lattia. Löysin jo yhden ihanan lattiavaihtoehdon, josta tilasin meille mallin ja nyt jään odottelemaan onko se livenä yhtä ihana kuin kuvissa näytti! Ihan vielä lattiaremppa ei ole ajankohtainen, mutta haluan seuraavaksi tänne täydellisen lattian, joten vaihtoehtojen kartoitus on nyt alkanut, hah!

maalattu väliovi

Ps. Jäätelöviirinauha on kesäkuisilta synttärikemuilta. Multa tuppaa jäämään tällaiset koristeet aina pysyviksi sisustusratkaisuiksi, koska en vaan malttaisi ottaa söpöjä koristeita pois!

Kivaa päivää!