HALLOWEEN VÄHÄN SÖPÖMMIN

halloween diy

Koko vuoden juhlista ihan ykkönen on joulu! Rakastan erityisesti sitä joulunalusaikaa ja kaikenlaista joulutunnelmointia. Onhan jouluaatto ja ne jouluaaton jälkeiset päivätkin ihania, mutta enemmän kyllä pidän siitä joulun odottamisesta. Jouluhössötykset voi hyvin aloittaa jo marraskuun alussa, eli kuorruttaa kodin tunnelmallisilla jouluvaloilla, laittaa ne muutamat lemppareimmat joulukoristeet esiin, hörppia höyryävän kuumaa glögiä ja maistella jouluisia suklaakonvehteja. Ja ehkä jo marraskuun puolella on juuri sopiva aika laittaa joulukuusikin koristeineen esille. Sitten voikin siirtyä leipomaan lasten kanssa pipareita, tehdä muutamat joulutortut, käydä joulutapahtumissa ja nauttia joulunalusajasta (ja koittaa välttää joulustressiä, hah!).

Joulun ja uuden vuoden välipäivinä onkin hyvä hetki keräillä joulukoristeet takaisin kaappiin ja jättää esiin vain ne talviset valot ja muut. Tykkään siis ehdottomasti fiilistellä etukäteen, mutta sitten varsinaisen juhlapäivän jälkeen kaikki koristeet alkavat helposti kyllästyttämään.

halloween koristeet

Vähän sama on tämän Halloweenin kanssa. Olen aloittanut Halloweenfiilistelyt jo syyskuun puolella! Oi kyllä. Syyskuusta alkaen meidän kotiin on hiipinyt ensin muutama kurpitsa, sitten muutama kummitus. Halloweenkoristeetkin voi olla (ainakin mun mielestä!) söpöjä ja sisustukseen sopivia. Toki riippuu millainen sisustus kotona on, hah.

Olen ostanut sellaisia tavallisia oranssinvärisiä kurpitsoja, joita sitten olen maalannut akryylimaaleilla meidän kodin sisustukseen sopiviksi, eli kurpitsat ovat saaneet päälleen suloisia pastellisävyjä. Yhden valkoisen kummituksenkin maalasin vaaleanpunaiseksi ja siitä tuli mun mielestä ihana!

Niin söpöjä kuin nämä koristeet ovatkin, niin näin virallisena Halloweenpäivänä alkaa tuntumaan siltä, että johan näitä on katseltu jo aivan tarpeeksi. Huomenna, kun kalenteri käännetään jo marraskuun puolelle, olisi mukavaa alkaa vaihtamaan näitä jo jouluisempiin, MUTTA meillä vietetään Halloweenia vasta tänä viikonloppuna! Tuntuu aika hassulle viettää sitä varsinaisen päivän jo mentyä, ja loogisempaa olisi ollut mun mielestä viettää sitä jo edellisenä viikonloppuna, mutta näin ollaan nyt naapuruston kanssa sovittu. Vielä siis katsellaan näitä koristeita muutama päivä JA haetaan vielä muutama koriste varastosta lisääkin! Löytyy meiltä nimittäin joitain hurjempiakin koristeita, mutta ne ovat sellaisia, jotka sopivat hyvin juuri siihen Halloweenin viettoon, ei niinkään näin kuukautta tai kahta etukäteen fiilisteltäväksi.

halloween sisustus

Seuraavaksi siis kaivetaan luurangot, hämähäkit ja muut koristeet vielä näiden lisäksi, tehdään vähän Halloweenherkkuja ja varaudutaan ehkä noin sadalla karkilla siltä varalta, että tänäkin vuonna meidän oven taakse löytää tiensä muutama karkki vai kepponen -kierrokselle lähtenyt lapsi.

Mukavaa (siis hurjaa!) Halloweenia!

halloween koti