KESÄLOMATUNNELMISSA

Alan olla jo vähän kesälomatunnelmissa, vaikka lasten lomaan onkin vielä muutama viikko aikaa!

Ollaan toimittu päivystävänä sijaisperheenä jo usean vuoden ajan. Näiden vuosien aikana meidän kodissa on asunut kiireellisesti sijoitettuja lapsia joistain viikoista kuukausiin, osa vuodenkin ja viimeisin kaksikko lähes 1,5 vuotta.

Päivystysperhetyöstä voi pitää lomaa aina silloin kun lapset lähtevät, eli loma ei aina osu kesään, vaan vaikka keskelle marraskuuta. Tai sitten lomaa ei osu koko vuoteen, jos lapset ovat pitkään. Toisaalta ihan tavallista suurperhearkea me eletään silloinkin, kun meidän kotiin on sijoitettu lyhytaikaisesti lapsia. Silloin vaan ei suunnitella ulkomaan matkoja ja toki iso perhekoko tai lasten mahdolliset haasteet tuo omia rajoituksia tietyille menoille.

Ja vaikka lomaa päivystysperhetyöstä ei juuri kesään osuisikaan, niin oon kuitenkin siinä mielessä onnekas, että toki olen kesälläkin kotona, kun omat lapset lomailevat koulusta. Aina sen hetkinen kokoonpano vähän määrittelee mitä kaikkea kesällä puuhataan, minne (lähialueille) reissataan ja millaisissa kesäkohteissa käydään. Viihdytään kyllä hyvin myös kotona ja siksi ollaankin panostettu mm. omaan pihaan niin, että myös sieltä löytyy kivaa puuhaa lapsille, eikä aina tarvitsekaan lähteä omaa pihaa kauemmaksi. MUTTA rakastan myös matkustelua ja siihen on mahdollisuus silloin, kun ollaan päivystysperhetyöstä lomalla.

Tällä kertaa kävi niin onnekkaasti, että jäin lomalle näin kivaan vuodenaikaan ja saan lomailla lähes koko toukokuun. Tavallisesti olen palannut heti loman jälkeen takaisin päivystämään, mutta tällä kertaa jäänkin vapaalle KOKO kesäksi! Rakastan päivystysperhetyötä, mutta just nyt tuntuu, että haluan antaa aikani omalle perheelle ja viettää kesän rauhassa omien lasten kanssa, kun siihen tuli tällainen mahdollisuus.

Koska saatiin näin ainutlaatuinen tilaisuus lomailla perheenä samaan aikaan, päätettiin toteuttaa matkahaaveita! Muutaman viikon päästä meidän neljä koululaista saa todistukset ja heti sen jälkeen hypätään autoon ja suunnataan keula kohti kesäisiä seikkailuja!

Pari vuotta sitten tehtiin road trip Tanskaan ja tuota reissua lapset ovat haikeina muistelleet, joten lähdetään road tripille tänäkin kesänä. Ja myös siksi, että RAKASTAN road tripejä! Ollaan jo suunniteltu reittiä ja matkan varrelle osuu kyllä aivan ihania kohteita (no kukapa nyt suunnittelisikaan tylsää reittiä, hah!).

Tuon reissun lisäksi odotan kesältä hitaita aamuja, kiireettömiä ja aikatauluttomia päiviä, lämpöisiä kesäiltoja, terassilla paistettuja pizzoja, spontaaneja kesäretkiä kotimaassa ja yhdessä vietettyä aikaa. Tästä kesästä tulee ihana!

perheblogi

Kivaa päivää!