TÄÄLTÄ TULLAAN DISNEYLAND!

Blogia pidempään seuranneet ehkä tietävätkin, että RAKASTAN teemapuistoja!

Rakastan myös matkustelua ja tykkään matkustaa lasten kanssa. Olen aina tykännyt matkustaa lasten kanssa, ihan esikoisen vauva-ajoista alkaen. Sellaiset rantalomat vesipuistoineen kuulostaa ehkä perinteisimmiltä perhelomilta, mutta ei olla sellaisilla käyty ollenkaan (paitsi esikoisen ollessa vauva vietettiin viikko Santorinilla). Haluaisin kyllä joskus viedä lapset sellaisellekin, mutta silti ollaan TAAS suunniteltu aivan toisenlaista matkaa. Sellaista meidän näköistä.

Ollaan käyty esikoisen kanssa Floridassa Disney Worldissa ja Universal Studiolla. Ja heti sen jälkeen matkustettiin Englantiin fanimatkalle Pipsa Possu maailmaan! Tuohon aikaan ei Suomessa vielä myyty Pipsa Possu leluja, joten oli myös elämys vierailla maailman suurimmassa Pipsa Possu myymälässä, hah! Lapsella ei tietenkään ole näistä reissuista juurikaan (tai ollenkaan) omia muistoja, mutta on valokuvia joita voi katsella ja MULLE on jäänyt ihanat muistot näistäkin matkoista.

Myöhemmin ollaan käyty kummankin lapsen kanssa Euroopan parhaaksi teemapuistoksi valitussa Eftelingissä Hollannissa, Kolmårdenin Bamse maailmassa ja kolmesti Tanskan Legolandissa. Viimeisimmällä reissulla meidän perhekokokin oli kasvanut jo kuuteen.

Disneyland Paris

Pariisin Disneylandissa ollaan käyty miehen kanssa noin 15 vuotta sitten, eli silloin kun meillä ei ollut vielä lapsia ollenkaan. Olenkin haaveillut, että voitaisiin lähteä uudestaan sinne nyt, kun kaikki neljä lasta ovat koululaisia. Nyt varmasti jää jo niitä muistojakin, hah!

Tänä kesänä meillä onkin niin onnekas tilanne, että lomaillaan koko perhe samaan aikaan kesäkuussa, joten tartuin tietenkin tilaisuuteen.

Niinpä pulitin noin 1000 euroa (oi kyllä!) ja ostin meille liput kahdeksi päiväksi Disneylandiin! Suolainen hinta kahdesta huvittelupäivästä, mutta varmasti jokaisen euron arvoinen. Meitä on kuusi, joten päivää ja henkeä kohden tuo tekee ”vain” noin 80 euroa. En tiedä kuka täällä on eniten innoissaan, mutta veikkaan, että se olen MINÄ! Lapsetkin kyllä kovasti odottavat reissua.

Ollaan varattu Pariisiin neljä kokonaista päivää, joten samalla reissulla pyörähdetään myös Pariisin keskustassa näyttämässä lapsille Eiffel-tornia ja kuopus toivoi näkevänsä Mona Lisan, kun nyt kerran Pariisiin mennään, joten piipahdetaan Louvressa myös. Yhdelle päivälle meillä ei ole vielä sunnitelmia ollenkaan, joten katsotaan mitä silloin keksitään vai jatketaanko matkaa jo päivää aikasiemmin.

Ennen Pariisia ja Disneylandia nähdään palanen Saksaa ja Belgiaa, sillä lähdetään matkaan tietenkin autolla. Ja Pariisista matka jatkuu kohti Ranskan alppeja, eli mun yhtä matkahaavetta!

disney world blogi

Ps. Tällä viikolla alkaa KESÄ, mikäli säätiedotukset pitävät paikkaansa! Ihanaa!

Aurinkoista viikkoa!