MATTO LAPSIPERHEEN KEITTIÖSSÄ – KOKEMUKSET VUODEN JÄLKEEN

Sis. mainoslinkkejä

MATTO KEITTIÖSSÄ

Aika tarkalleen vuosi sitten meidän keittiön ruokapöydän alle laitettiin matto. Sitä ennen olin haaveillut ruokailuryhmän alle tulevasta matosta, mutta samalla olin ajatellut, että se saattaisi olla epäkäytännöllinen lapsiperheessä.

En kuitenkaan saanut mattoajatusta pois päästäni, vaan eräänä päivänä raahasin meidän eteisessä olevan villamaton ruokailuryhmän alle vain siksi, että näkisin miltä meidän keittiö näyttäisi maton kanssa. Ja se näytti ihanalle! Niin paljon kodikkaammalta ja kaikin puolin mukavammalta, että tiesin haluavani maton sinne.

Villamatto (meidän perheessä) ruokapöydän alla olisi ollut aivan järjetön ajatus, sillä en todellakaan halunnut mitään arkea hankaloittavaa kapistusta keittiöön. Sellaista, jota saisin olla jatkuvasti hinkkaamassa puhtaaksi ja silti matto ehkä näyttäisi pian tahraiselta.

Tutkin vähän mattoasiaa ja löysin Ellokselta loistavan valikoiman muovista valmistettuja mattoja! Muovinen matto saattaa ehkä kuulostaa vähän hassulle, mutta nykyään on todella laadukkaita ja kauniita muovista valmistettuja mattoja, jotka näyttävät aivan yhtä ihanille kuin mitkä tahansa muutkin matot. Eivätkä ollenkaan muovisille!

Sellainen meidän keittiöön sitten tuli ja matto on kyllä mielestä kaunis ja aivan tavallisen puuvillamaton näköinen, sekä mukavan tuntuinen jaloillekin. Ja mikä tärkeintä, ah, niin helppohoitoinen!


Koodilla 435716 -30% alennus tilauksen kalleimmasta tuotteesta Elloksen verkkokaupassa

matto keittiössä

Matto lapsiperheen keittiössä – kokemukset vuoden jälkeen

Meille on nyt kertynyt vuoden ajalta kokemuksia siitä miten matto toimii lapsiperheen keittiössä ja voin kertoa, että ainakin tällainen muovista valmistettu matto toimii oikein mainiosti!

Tässä pari havaintoa matollisesta keittiöelämästä:

Keittiön lattia on maton kanssa siistimpi kuin ennen! Aikaisemmin joka ikinen leivänmurunen loisti laminaatilla, nyt niitä murusia ei erota tuolta matolta ollenkaan. Hurjan kätevää! Imuroidessa vain ropina kuuluu, kun kuivuneet leivänmuruset häviävät pölypussin sisuksiin. Keittiön yleisilme on maton kanssa siis siistimpi kuin ennen. On meillä toki ennenkin ne muruset imuroitu tai lakaistu pöydän alta pois, mutta nyt niitä ei sieltä enää erota ollenkaan.

Tahrat lähtevät muovisesta matosta vain kevyesti pyyhkäisemällä. Tämä matto on todellakin ollut helppohoitoinen! Edelleen näin vuoden käytön jälkeen se on mielestäni kuin uusi, yhtään tahraa ei pistä mistään kohdasta silmään. Matolle on toki tippunut jos jonkinlaista ruokaa, leivänmurua, perunamuusia, ketsuppia, maitoa ja muovailuvahaakin. Kaikki tahrat ovat lähteneet kevyesti pyyhkäisemällä pois. Ainoastaan yksi ketsuppitahra (jonka huomasin vasta seuraavana päivänä) on vaatinut vähän täpäkämpää pesuainetta ja tarmokkaampaa hinkkaamista.

Nämä muoviset laadukkaat matot ovat vähän tavallisia puuvillamattoja kalliimpia, mutta just nyt Elloksella on voimassa kampanja, jossa koodilla 435716 saa -30% alennusta tilauksen kalleimmasta tuotteesta ja tuo alekoodi käy myös näihin mattoihin!

Tavallisena siivouspäivänä nostan tuolit pöydälle, imuroin maton ihan tavallisesti ja lattianpesupäivinä pyyhkäisen myös tuon maton nihkeällä lattianpesuliinalla. Kätevää! Ehkä tämän takia matto onkin pysynyt puhtaampana kuin mikään muu matto missään muussa huoneessa. Tätä kun tulee vähän kuin huomaamatta pyyhkäistyä mopilla silloin tällöin. Varsinaista pesua matolle ei ole vielä tehty, mutta uskon, että tämä on myös superhelppo pestä esimerkiksi painepesurilla omassa pihassa.

Meillä ei aivan minityyppejä tällä hetkellä ole (alle kouluikäisiä meillä kuitenkin on lähes jatkuvasti kolme), vaan kaikilla lapsilla pysyy kohtuullisen hyvin ruoat lautasella. Päivystystävänä sijaisperheenä meidän perheen kokoonpano kuitenkin vaihtelee ja tässä vuoden aikana on jos jonkinlaista ruokailijaa ehtinyt meidänkin keittiössä istua. Vaikka tällä hetkellä ei meidän tavallisessa arjessa juurikaan ruuat lattialle lentele, niin pieniä ruokavahinkoja kyllä meidänkin arjessa sattuu – ihan aikuisillekin. Jos ei muuta, niin leivänmurusia tippuu pöydän alle ja jonkun lihapulla karkaa haarukasta matolle. Näin helppohoitoisen maton kanssa ei pienet vahingotkaan haittaa, tästä kun saa kaiken niin näppärästi joko imuroitua tai pyyhittyä pois.

Edelleen valitsisin juuri tällaisen muovisen maton meidän keittiöön, tämän kanssa kun ei tarvitse stressata pienistä (tai vähän suuremmistakaan) sotkuista ollenkaan!

Näitä muovisia mattoja löytyy myös käytävämallisina (eteiseenkin varmasti loistava!) ja vaikka minkälaisissa väreissä ja kuoseissa ja monessa eri koossa. Täältä löydät koko muovimattovalikoiman ja koodilla 435716 saa -30% alennuksen tilauksen kalleimmasta tuotteesta! Alekoodiahan voi toki hyödyntää muuhunkin tuotteseen, jos mattoasiat eivät ole nyt ajankohtaisia. Koko Elloksen valikoiman löydät täältä.

matto keittiöön

Mukavaa viikkoa!