LEFFASYNTTÄRIT – IHANAN HELPPOA!

leffasynttärit

Tässä viimeisen kymmenen vuoden aikana on tullut järjestettyä niin monet synttärikemut, etten ole enää laskuissakaan mukana! Ollaan juhlittu lasten syntymäpäiviä sukulaisten kanssa ja erikseen on järkätty kaverijuhlat. Ollaan myös juhlittu jokaista meillä asunutta lainalasta silloin, jos lapsen synttärit ovat osuneet niille viikoille tai kuukausille, jolloin lapsi on meillä asunut.

On ollut aarteen etsintää, pinjataa ja ongintaa. On ollut kotisynttäreitä, metsäsynttärit ja muutamat muualle ulkoistetut synttärit. Ollaan juhlittu sirkussynttäreitä lasten kulttuurikeskuksessa, temppuiltu päät märkinä Gymi-synttäreillä ja leikitty kavereiden kanssa Touhutalossa. On ollut leipomosta tilattuja teemakakkuja, vieraslahjoja, heliumpalloja ja Legolandista tuotuja Ninjago-naamioita.

Juhlahössöttäminen on ollut mun mielestä kivaa! Tällä kertaa halusin kuitenkin päästä HELPOLLA.

leffasynttärit

Esikoinen täytti viime viikolla 10 vuotta ja tätä haluttiin tietenkin juhlia kunnolla! Lähdettiin perjantaina aivan muina miehinä ja naisina asioille, kunnes jossain kohtaa annoin lapselle autossa kirjeen. Siinä kerrottiin, että synttäreiden juhlinta alkaa NYT ja autosta löytyy valmiiksi pakattu matkalaukku, sillä lähdemme yllärimatkalle kylpylään!

Kurvattiin matkan varrella karkkiostoksille, lapset valitsivat lehtipisteeltä reissulukemista itselleen ja sitten hurautettiin kylpylään. Loppupäivä menikin kylpylässä pulikoiden ja hotellihuoneessa lueskellen, telkkaria katsellen ja herkutellen. Seuraavana päivänä käytiin ihanan hotelliaamiaisen jälkeen vielä uudelleenkin uimassa, kunnes tultiin kotiin, jossa lapsi sai syntymäpäivälahjansa.

Sukulaisten kanssa juhlitaan kummankin pojan synttäreitä vähän myöhemmin tässä kuussa, mutta kaverikemujen aika oli myös viime viikonloppuna. Niiden kanssa halusin päästä tällä kertaa helpolla, joten lapsi sai itse valita pidetäänkö isot 10-v juhlat kavereille jossain ulkoistettuna vai kutsuisiko lapsi vain muutaman parhaan kaverin meille kotiin leffailtaa viettämään. Ja lapsi valitsi heti leffasynttärit. Ihanan helppoa!

leffasynttärit

En ole ennen näin helppoja kemuja järjestänyt! Mietittiin ensin yhdessä muutama leffavaihtoehto, joista synttärisankari sitten kavereiden kanssa lopulta päätti minkä katsovat.

Tarjottavana oli kaikkea kaupasta valmiina ostettua herkkua. Poppareita, sipsejä ja karkkia, sekä paistovalmiita minipitsoja (nämä ajattelin eka tehdä itse, mutta en ehtinyt ja hyvin maistui nämä valmiitkin) ja donitseja ja limua.

Ensin ajattelin, etten halua ostaa mitään kertakäyttöistä juhlakrääsää, kuten viirinauhoja tai muuta vastaavaa (näitä kyllä taitaa löytyä meiltä valmiinakin jemmasta), mutta ostin kuitenkin paperisia kippoja poppareille ja karkeille.

Leffan ja herkkujen jälkeen lapset lähtivät vielä ulos leikkimään piilosta (tätäkään ei oltu etukäteen suunniteltu), mutta sen kummempaa ohjelmaa ei tällä kertaa ollut. Ja aika kivat kemut oli nämäkin!

Loppuvuodelle on vielä muutamat synttärijuhlat järkättävänä, joten juhlahössöttämäänkin pääsen, jos vain siltä tuntuu. Luulen kyllä, että hankin niihinkin tarjottavat valmiina, jätän viirinauhat kauppaan ja vietetään stressittömät ja kivat juhlat!

leffasynttärit

Lue myös:

Vinkit Pokemon-synttäreihin
Aarteen etsintä Ninjago-tyyliin
Halloweenin mokapalat

Ja lisää juhlavinkkejä löytyy täältä.

Mukavaa viikonloppua!