SYKSYN SISUSTUSHAAVEET

Kaupallinen yhteistyö Sortter

sisustusblogi

Mulla taitaa olla jonkinlainen krooninen sisustuskuume, mutta aivan erityisesti tämä kuume oireilee kausien vaihtuessa. Just nyt kaipaan kotiin kaikkea pörröistä, pehmoista ja kodikasta. Sellaista ihanaa lämmintä syys- ja talvitunnelmaa. Söpön värisiä kynttilöitä, muhkeita koristetyynyjä ja suloisia värejä piristämään pimeää vuodenaikaa.

Lapsiperheessä sisustus ei varmasti koskaan ole valmis. Ainakin meillä sisustus muuttuu lähes samaa tahtia kuin lapset kasvavat. Lasten omia huoneita on sisustettu moneen kertaan uudestaan aina sen hetkisten tarpeiden mukaan. Taaperoikäisen leikkihuone on aika erilainen kuin jo isomman koululaisen huone. Ja aivan samalla tavalla sisustus on muuttunut muuallakin meidän kodissa. Aikaisemmin hyvin palvellut pieni ja söpö vaaleanpunainen sohva jäi aivan liian pieneksi perheen kasvettua ja tilalle on ostettu jättisuuri divaanisohva, jossa mahdutaan vaikka kaikki samaan aikaan löhöilemään. Ihanaa!

Välillä sisustus muuttuu tarpeesta, mutta useimmiten varmasti ihan vain siksi, että haluan vaihtelua!

sisustusblogi

Pienen ja suuren budjetin sisustushaaveet

Sisustamiseen saisi aivan varmasti kulumaan hurjan suuria summia rahaa, mutta onnistuu nämä puuhat pienemmälläkin budjetilla. Mä sisustan meidän kotia varmasti useimmiten siirtelemällä jo meillä olemassa olevia huonekaluja ja tavaroita huoneesta toiseen. Näin saa superhelposti (ja aivan ilmaiseksi) kivaa vaihtelua ja piristystä sisustukseen. Tykkään myös ostaa kalusteita kierrätettynä, varsinkin, jos niitä pääsee sen jälkeen tuunaamaan!

Rakastan sitä vaaleanpunaiseksi maalattua kierrätyskaappilöytöä, joka meidän keittiössä on. Tai niitä hassuja tuoleja, jotka ostin kerran kirppikseltä ja maalasin suloisilla karkkiväreillä. Seinien maalaaminenkin tuo ihanaa vaihtelua sisustukseen. Rakastan värejä!

Toki välillä tarvitaan (tai halutaan) jotain sellaistakin, jota meidän kodista ei vielä löydy. Tässä viime päivien aikana olen rymsteerannut meidän makuuhuoneessa, sillä siitä olisi tarkoitus saada makuuhuoneen lisäksi myös meidän vanhempien oleskeluhuone. Ollaan kaivattu meidän kotiin toista olohuonetta, mutta koska sellaista ei meillä ole, eikä myöskään yhtään ylimääräistä huonetta, josta sellaisen voisi tehdä, päätettiin tehdä meidän vanhempien makkariin oleskelunurkkaus. Makuuhuoneeseen on tulossa uusi sänky (sitä tarvitaan!) ja uusi nojatuoli (se halutaan!). Tarvittaisiin myös seinälle jonkinlainen peili, sillä makkarissa olleen lattiapeilin jouduin myymään nojatuolin tieltä pois. Suuri ja muhkea mattokin olisi makuuhuoneeseen ihana ja luulenkin, että ”lainaan” olohuoneen mattoa makuuhuoneeseen. Tähän makkarin muutokseen joudutaan nyt ostamaan jonkin verran asioita, mutta taidetaan silti selvitä satasilla (ja toivottavasti tästä muutoksesta on iloa vuosiksi eteenpäin!).

Mutta näiden lisäksi on myös ne isomman remppabudjetin vaativat sisustushaaveet! Oon haaveillut niin kauan (tekemättä asian eteen juurikaan mitään) keittiöremontista, että vähän nolottaakin. Kerran käytiin jo suunnittelemassa uusi keittiö meille, mutta se ei kuitenkaan ollut NIIIN kiva, että oltaisiin tehty silloinkaan mitään remontin toteuttamisen eteen. Ja onneksi ei tehtykään, sillä jälkikäteen mietittynä se keittiö ei ollut YHTÄÄN ihana.

Mietittiin koko keittiöhomma uusiksi ja lopulta kaikki palaset loksahtelivat kohdilleen. NYT tiedetään tismalleen millainen keittiö meille rempataan, kun sen aika tulee. Koska remppahommiin usein tarvitaan vähän isompi budjetti kuin pienempiin sisustushankintoihin, voi remppalaina tulla tarpeeseen. Remppalainaa voi hakea esimerkiksi Sortterin kautta, joka kilpailuttaa ja vertailee lainat asiakkaan puolesta. Sortter on kotimainen palvelu, jonka auttaa löytämään lainan edullisimmalla korolla!

Ai niin, haluatteko kuulla millaisesta keittiöstä olen meille haaveillut? Haluaisin todella simppelit mattapintaiset valkoiset ovet, työtasot marmorikuvioisesta laminaatista (aidon marmoritason kanssa onnistuisin takuulla sähläämään jotain!) ja messinginväriset vetimet ja hanan. Paljon on kyllä vielä suunniteltavaakin, sillä en esimerkiksi tiedä YHTÄÄN millainen välitila olisi kiva. Ehkä jotain muuta kuin laattaa?

Tällaisia sisustushaaveita siis tällä hetkellä. Aivan ekaksi tehdään makkarista IHANA. Enpä malta odottaa, että saadaan se valmiiksi ja saadaan meidän kotiin kovasti kaivattu toinen olohuone (eli siis pieni oleskelunurkkaus makkariin, mutta kuitenkin, TOINEN olohuone, wau!).

sisustusblogi

Mukavaa viikkoa!