HEI HEI 2023!

Vuoden viimeinen päivä, eli aika laittaa tämä vuosi pakettiin!

Me palattiin 2022 vuoden lopulla takaisin päivystäväksi sijaisperheeksi vuoden tauon jälkeen ja heti 2023 alussa saatiinkin kaksi aivan ihanaa miniä meille hoitoon. Päivystysperhetyö teki meidän perheestä (tilapäisesti) kahdeksanhenkisen. On ollut ihanaa kokea tämäkin, arki näin suurella poppoolla. Ollaan saatu opetella aivan uudenlaista arkea, tutustua puolin ja toisin, kiintyä, kohdata haasteita ja selvitä niistä. Tää on ollut niin hallitseva juttu tänä vuonna, että ensin ajattelin, ettei meidän vuodessa kai oikein muuta ihmeellistä ollutkaan, kuin tätä uudenlaista suurperhearkea.

Mutta sitten muistin, että päästiinhän me toteuttamaan yhtä pitkäaikaista ja suurta haavetta! Oltiin haaveiltu pitkään lisäneliöistä, etsitty isompaa kotia (pieneltä alueelta) ja lopulta keksittiin, että rakennutettaisiin laajennus tähän meidän nykyiseen kotiin. Tavattiin arkkitehti heti vuoden alussa, sitten oli kaikenlaista sekoilua, kunnes tehtiin lopullinen päätös laajennuksesta ja lokakuun alussa saatiin kaivuri tontille ja siitä hommat sitten alkoivat. Nyt vuoden lopulla ollaan siinä vaiheessa, että laajennusosan runko on rakennettu ja viimeisimpänä miehet ovat tehneet töitä katon parissa. Vaikka paljon töitä jääkin tulevalle vuodelle, on rakennustyöt edenneet ilahduttavasti ja koko laajennuksesta tullut meille paljon todempaa, kun se on todellakin noussut hiljalleen tuohon talon kylkeen.

Ai niin! Yksi toinenkin haave toteutui! Ollaan haaveiltu vuosia uudesta keittiöstä ja vihdoin tämän vuoden vipoina päivinä tilattiin meille IHANA uusi keittiö! Laajennuksen myötä tänne ”vanhallekin” puolelle tulee pieniä muutoksia, mm. keittiö uusitaan, lattia vaihtuu yhtenäiseksi laajennusosan kanssa ja osaan makkareista on tulossa muutoksia myös (esim. esikoisen huoneessa ikkuna vaihtaa paikkaa seinältä toiselle laajennusosan takia jne). Tässäpä paljon odotettavaa tulevalle vuodelle!

Siinä kai ne kuluneen vuoden merkittävimmät jutut. Paluu päivystysperhetyöhön, arki kahdeksanhenkisenä suurperheenä ja talon laajennus ja siihen liittyvät ihanat jutut. Monta ihanaa ja iloista hetkeä, toteutuneita haaveita, mukavia kesäisiä retkiä ja ihan tavallista arkea. Sellaista tänä vuonna ja nyt heipat vuodella 2023, nähdään kohta 2024!

nahkatakki