KAIVURI TULI TONTILLE – TÄSTÄ SE LAAJENNUS ALKAA!

Tämän viikon maanantaina 9.10. oli jännittävä ja odotettu päivä. Meidän pihaan saapui kaivuri, eli ensimmäiset konkreettiset työt talon laajennuksen parissa alkoivat. Toki tässä on taustalla puuhasteltu jo kauan, arkkitehti tavattiin jo keväällä (ja sen jälkeen on ollut monenlaista sekoilua), on ollut rakennusluvan hakua ja muuta sellaista. Mutta kun kaivuri iski kauhansa meidän talon etupihalle, konkretisoitui kaikki tämä kuukausin pohdinta, pähkäily ja suunnittelu. Nyt tää miniraksa meidän tontilla käynnistyi!

Nyt sitten vain odotellaan, että työt edistyvät ja tässä odotellessa sitten hoidetaan kaikenlaisia ihania suunnitteluasiota. Mietitään millainen meidän vanhempien kylpyhuoneesta tulee (ollaan tämä jo monta kertaa päätetty ja yhtä monta kertaa suunniteltu uusiksi, hah!), suunniteltu seinien sävyjä ja pohdittu monenlaisia juttuja miten saadaan meidän kodista ihana ja toimiva.

Että pysyttäisiin budjetissa, ollaan tilattu työ tällä hetkellä siihen pisteeseen, että laajennusosa on levypinnoille asti valmis. Sitten voidaan tilata seuraavat urakat, tai jos näyttää siltä, että budjetti hupenee liian nopeasti, voi mies jatkaa sisäpintojen tekemistä itse. Toivotaan kuitenkin, että saataisiin budjetti riittämään niin, että voitaisiin tilata työt ulkopuolisilta mahdollisimman valmiiksi asti. Täällä ”vanhalla” puolella kun on myös sitten kaikenlaista rempattavaa, kun laajennusosa on saatu valmiiksi. Ei mitään suurta, mutta parissa makkarissa seinien maalaamista, lattian vaihtoa ja muuta sellaista on kyllä to do listalla (ja toki se vuosia haaveiltu keittiöremppa, mutta sitä ei tehdä itse). Kokonaisuuden kannalta tähän laajennushommaan tarvittiin kuitenkin pienin budjetti (jos siis kaikki menee suunnitelmien mukaan tai ei ainakaan kovin kalliita ylläreita tule matkan varrella) kaikkiin muihin vaihtoehtoihin nähden! Jos oltaisiin löydetty se isompi koti valmiina, jollaista pitkään etsittiin tai jos oltaisiin lähdetty rakennuttamaan kokonaan uutta kotia (tämä ei kyllä ollut vaihtoehtonakaan), oltaisiin näihin tarvittu paljon isompi budjetti. Oli siis lopulta tämänkin puolesta onni, ettei löydetty valmista ostettavaa kohdetta, vaan päädyttiin remppaamaan tästä nykyisestä meille sopivan kokoinen ja toimiva!

talon laajennus

Ps. Ota seurantaan myös Karkkipurkin Instagram!