LILA VAATEKAAPPI TUUNATEN

Meidän makuuhuoneessa on ollut oven vieressä tyhjä paikka, johon olen kaivannut jotain.

Joskus mietin, että siihen olisi kiva ostaa nojatuoli, josta voisi katsella makuuhuoneessa olevaa televisiota. Joskus taas suunnittelin tuolle seinälle kirjoituspöytää, jonka yläpuolelle olisi ripustettu peili. Näin pöytä toimisi sekä kirjoitus-, että meikkipöytänä. Joskus ajattelin, että seinälle voisi laittaa peilin ja sen alle penkin, jolle voisi iltaisin kasata päiväpeiton, koristetyynyt ja vaatteet.

Kaikista eniten tarvetta on kuitenkin ollut säilytystilalle, joten aloin haaveilemaan jostain kauniista vaatekaapista. Makkarissa on sellaiset perus (tylsät, mutta ihan toimivat) kaapistot, joissa on säilytetty vaatteita, lakanoita ja kaikenalaista sekalaista tavaraa. Halusin siirtää omia vaatteitani toiseen vaatekaappiin, jolloin kaikelle muulle säilytettävälle tavaralle tulisi niihin olemassa oleviin kaappeihin enemmän tilaa.

Olen tarkoituksella pitänyt meidän makuuhuoneen värimaailman melko neutraalina. Ainoat väripilkut ovat tulleet parista koristetyynystä, joiden väriä olen vähän fiiliksen mukaan vaihdellut vaaleanpunaisista tummansinisiin. Kaipasin myös jotain isompaa suloista väripilkkua makuuhuoneeseen ja aloinkin haaveilemaan lilan värisestä vaatekaapista.

Aika nopeasti löysinkin torista juuri täydellisen tuunattavaksi sopivan valkoisen vaatekaapin pariovilla ja yhdellä laatikolla. Siitä tulisi varmasti ihana!

Sovin kaapista kaupat, mies toi sen kotiin ja sitten kaappi jäikin viikkokausiksi seisomaan meidän autokatokseen. Miehen kesäloman aikana päätettiin laittaa hommat käyntiin ja kävin ostamassa aivan ihanan värisen maalin (Tikkurilan menuetti), maalaustarvikkeet ja messinginväriset vetimet oviin ja laatikkoon. Mies sitten loihti näistä juuri sellaisen vaatekaapin kuin olin toivonutkin ja siitä tuli IHANA!

lila vaatekaappi

Kaapissa oli yläpuolella koristelista, joka jätettiin nyt tarkoituksella pois. Tykkään kaapista juuri tällaisena. Vaatekaappi on kai tarkoitettu lastenhuoneeseen alunperin, mutta on kuitenkin tilava ja tarpeeksi suuri aikuistenkin huoneeseen. Valkoisissa ovissa oli hopeanväriset kruunukuviot, jotka mies hioi pois samalla, kun hioi ennen maalausta koko kaapin pinnan kevyesti rikki. Kaapin toiseen sivuun oli edellinen omistaja kiinnittänyt kaksipuolisella teipillä koukkuja, jotka lähtivät onneksi siististi pois.

En tietenkään innoissani muistanut ottaa minkäänlaista ”ennen kuvaa”, mutta löysin netistä saman kaapin tuotekuvia, joten alla vielä kaappi alkuperäisessä kunnossaan. Aika ihana sellaisenaankin (ainakin johonkin lastenhuoneeseen), mutta meidän makkariin tämä sopii parhaiten lilan värisenä.

Ja jos jotain kiinnostaa työvaiheet, niin kaappi tosiaan ensin hiottiin kevyesti hienolla hiekkapaperilla niin, että pintaa saatiin vähän rikki. Sitten kaappi pestiin maalipesulla. Kaappi maalattiin kalustemaalilla (käytössä kalustetela ja pieni sivellin kulmiin jne) kahteen kertaan (erillistä pohjamaalia ei laitettu). Lopuksi kaappiin laitettiin uudet vetimet. Vastaavilla työvaiheilla tuunattiin myös mäntyinen kaappi keittiöön.

vaatekaappi diy

Meidän kotoa löytyy toki uutenakin ostettuja huonekaluja, mutta olen huomannut, että kaikkein rakkaimpia huonekaluja ovat nämä itse tuunatut kierrätyslöydöt. Tai ehkä se johtuu vain siitä, ettei kaupoista löydy valmiina näin ihanan värisiä kalusteita, hah.

Ps. -33% alekoodi Ellokselle voimassa vielä muutaman päivän ajan! Koodin löydät täältä.

Aikaisempia tuunauksia löydät täältä:

KAAPPI KUIN VAAHTOKARKKI

IHANA KIRJOITUSPÖYTÄ VANHASTA TUUNATEN

KEITTIÖN IHANAT KARKKITUOLIT

DIY PÖYTÄVALAISIN LASTENHUONEESEEN

SOHVAN VÄRJÄÄMINEN